LajmeTeknologji

Përdoruesve të Twitter u kërkohet që të arkivojnë mesazhet mes thashethemeve për kolapsin e rrjetit social

Mes pasojave të vazhdueshme nga marrja e Twitter nga Elon Musk, spekulimet për kolapsin e menjëhershëm të platformës po shpërndahen me të madhe – duke i lënë përdoruesit të pyesin se cilat pjesë të vetes së tyre në internet do të arrijnë t’i ruajnë.

Pasi Musk pushoi nga puna mijëra punëtorë, shumë përdorues kanë raportuar shenja se platforma po shpërbëhet në kohë reale – nga problemet e faqeve kryesore deri te dështimet e hyrjes – dhe studiuesit po u bëjnë thirrje dëshpërimisht përdoruesve të shkarkojnë tweet-et e tyre në rast se Twitter do të kolapsojë plotësisht.

“Nëse ka diçka që ju intereson në Twitter, tani është koha për t’u bërë si një eksperte e përkohshme në masat e arkivimit digjital”, tha Caroline Sinders, një studiuese e inteligjencës artificiale dhe themeluese e laboratorit të të drejtave të njeriut Convocation Research and Design, raporton The Guardian.

Related Articles

Back to top button
Close
Close