LajmeMaqedoniTopLajm

Pendarovski ua ngul shqiptarëve, nuk pajtohet për grafën etnike në letër njoftime

Kryetari i shtetit në një intervistë me gazetaren Zhana Bozhinovska për portalin “mkd” ka theksuar se ai personalisht është kundër një grafe të tillë. Propozimi për grafën ishte inicuar nga Lëvizja Besa si kusht për të mbështetur ndryshimet kushtetuese si dhe si një nga premtimet dhe pikat e marveshjes parazgjedhore me LSDM-në.TOP24

Kujtojmë se presidenti i vendit në zgjedhjet e fundit mori mbështetje të jashtëzakonshme te shqiptarët.

Në pyetjen e gazetares Bozhinovska : Pas regjistrimit, tema kryesore tani janë kartat e identitetit dhe regjistrimi i përkatësisë etnike. Si mendoni, a duhet të ketë etni kur një shembull i tillë nuk ekziston askund në botë? A do të nënshkruani një dekret për një ligj të tillë?

Nëse koalicioni qeverisës pajtohet, nëse ka shumicë dhe nëse ligji miratohet në një procedurë të rregullt, unë nuk kam argumente shumë të mëdha kundër një qëndrimi të tillë për të mos nënshkruar një dekret. Por unë personalisht nuk jam dakord që përkatësia etnike të jetë në letërnjoftimet.

Nuk ka asnjë shtet demokratik në botë në të cilin ka etni ose fe. Nuk e kam problem, nuk mendoj se nëse ky ligj miratohet me një dispozitë të tillë do të shkatërrojë shtetin, as që do të ketë pasoja negative. Personalisht, nuk jam dakord, por nëse ata votojnë në atë formë, unë do të nënshkruaj dekretin, megjithëse nuk jam dakord që ai detaj të jetë në letërnjoftimet. përcjell TOP24

Zhana P. Bozhinovska

Intervista e plotë në gjuhën maqedonase

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/pendarovski-ne-se-soglasuvam-etnichkata-pripadnost-da-bide-vo-lichnite-karti-toa

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close