LajmeMaqedoni

MPPS me sqarim për masën për lirim nga puna të prindit të një fëmije deri në moshën 10 vjeçare

Në fillim të koronakrizës ose më saktë 10 mars, Qeveria në propozim të Komisionit për sëmundje infektive pranë Ministrisë së Shëndetësisë solli konkludim me të cilin, personat e punësuar të cilët kanë fëmijë minoren pa i mbushur 10 vjet ose në klasën e katërt, për të cilin është i nevojshëm kujdes shtëpiak, një prind të lirohet nga puna dhe aktivitetet e punës dhe mungesa e tij gjatë kësaj periudhe të evidentohet nga ana e punëdhënësit si mungesë e arsyeshme.

Më 08.07.2020 në seancën e 74-të, Qeveria solli vendim për ndryshim dhe plotësim të vendimit për masat për parandalim të përhapjes së Kovid-19, gjegjësisht prindërit e fëmijëve deri në moshën 10 vjeçare, të përfshirë në procesin edukativo arsimor, të cilët ishin të liruar nga puna, të kthehen në vendet e punës duke e pasur parasysh se viti shkollor ka përfunduar.

Që do të thotë se masa për lirimin e prindërve nga puna ende vlen për njërin nga prindërit e fëmijëve të cilët janë përkujdesur në kopsht.

Kjo vlen deri në sjelljen e vendimit të ardhshëm të Qeverisë me rekomandim të Komisionit për sëmundje infektive pranë Ministrisë së Shëndetësisë.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close