LajmeMaqedoniTopLajm

Mishell: Britania të bëjë zgjedhje për qasjen e mëtejshëm në tregun e brendshëm të BE-së

Kryetari i Këshillit Evropian, Sharl Mishel deklaroi se Britania e Madhe duhet të bëjë një zgjedhje bazuar në aksesin e mëtejshëm të Londrës në tregun e brendshëm të BE-së.

“Britania e Madhe duhet të marrë një vendim të madh, zgjedhje të lirë dhe sovrane. Ne do të respektojmë çdo zgjedhje që ata bëjnë, por do të vendosë për nivelin e tyre të hyrjes në tregun tonë të brendshëm”, tha Mishell.

Duke folur para Parlamentit Evropian, Mishell tha se kishte ende pak kohë për negociata mbi marrëdhëniet e ardhshme me Britaninë dhe se BE-ja ishte e gatshme të negocionte 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë, për të gjitha çështjet bazuar në tekstin ligjor.

“Ne duam një marrëveshje të drejtë dhe të ekuilibruar, por jemi gjithashtu të gatshëm në rast se nuk ka marrëveshje”, theksoi Mishell.

Ai shtoi se të gjitha ndërmarrjet, qofshin evropiane, britanike apo kineze, duhet të ndjekin të njëjtat parime biznesi në tregun evropian.

Brukseli thotë se negociatat mbi marrëdhëniet e ardhshme me Britaninë duhet të përfundojnë më së voni në fillim të nëntorit në mënyrë që të lejohet kohë e mjaftueshme për ratifikimin e marrëveshjes në parlamentet kombëtare.

Përndryshe, paralajmëron në mundësinë që periudha kalimtare e daljes së Britanisë së Madhe të largohet nga BE-ja më 31 dhjetor të vitit 2020 të përfundojë me marrëdhënie të pazgjidhura pa marrëveshje.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close