LajmeMaqedoniTopLajm

Miloshoski: Në Kuvend kemi koleg që ka kryer vepër penale “përdhunim”

Gjatë seancës së sotme parlamentare, ku pika e rendit të ditës ishte Ligji për Parandalimin dhe Mbrojtjen nga dhuna ndaj grave dhe dhuna në familje, deputeti nga VMRO, Antonio Milloshoski, gjithashtu njoftoi mbështetjen e tij për këtë ligj, por gjithashtu theksoi një deklaratë të diskutueshme.

Gjegjësisht, në fjalimin e tij, ai propozoi që të bëhej një regjistër i viktimave, por edhe i autorëve të krimeve të tilla.

Prandaj, ai theksoi se ekziston një anëtar i Kuvendit i cili u ndëshkua për krim “përdhunim”, dhe megjithatë aktualisht mban një pozitë të lartë.

Ai nuk donte të tregonte emrin, duke shpjeguar se viktima mund të ketë motive të pakëndshme.

“Ne kemi koleg deputet që përdhunoi një grua. Ai vuajti dënimin por ende mban pozitë të lartë. Kërkoj propozim që të mos jetë në gjendje të kryejë funksion të lartë si kryetar komune, deputet, ministër që të përfshihet në ligjet për zgjedhjen e kryetarëve të komunave, deputetëve dhe qeverisë, një burrë që kreu dhunë me bazë gjinore ndaj grave”, tha Millososki.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close