LajmeMaqedoniTopLajm

Milla Carovska: Qëllimi është që kuadri i cili do të mbarojë shkollën e mesme të punësohet më lehtë

Si pjesë e fushatës së Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës “Mëso me zgjuarsi, puno në mënyrë profesionale”, sot u mbajt një debat midis kompanive dhe shkollave të mesme profesionale në Kriva Pallankë dhe Kratovë.

Qëllimi është hapja e profileve të kërkuara në shkollat ​​profesionale në konsultim me kompanitë, Odat e Ekonomike dhe qeveritë lokale.

Ministrja Mila Carovska theksoi se në këto takime me kryetarët e komunave dhe shkollat ​​e mesme ata diskutojnë se cilat profile duhen hapur në shkollat ​​profesionale në vitin shkollor 2021/2022 dhe se qëllimi i këtyre aktiviteteve është harmonizimi i profileve të nevojshëm në nivel dhe të hapen të tilla. në mënyrë që, siç tha ajo, sektori real të mund të shërbehet më tej me stafin që i nevojitet për zhvillim, por edhe për ruajtjen e ekonomisë në nivelin lokal dhe rajonal.

“Mendoj se këto takime po shkojnë shkëlqyeshëm dhe ne kemi arritur rezultate të mëdha pas takimeve midis shkollave dhe kompanive dhe shpresoj se do ta arrijmë qëllimin vitin e ardhshëm shkollor për të ofruar programe të përshtatshme të nevojshme për kompanitë, por edhe kompanitë për të hapur dyert e tyre për nxënësit. Diku do të hapim paralele të dyfishta, dhe diku praktika feriale do të zhvillohet normalisht dhe intensivisht, e gjitha me qëllim që personeli që do të përfundojë shkollën e mesme të punësohet më lehtë”, tha Carovska.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close