LajmeMaqedoniTopLajm

Meta: Pozita e shqiptarëve në RMV është përforcuar, por ka edhe shqetësime

Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta në ClickPlus në TV21 ka vlerësuar se pozita e shqiptarëve në institucionet e Maqedonisë së Veriut është përforcuar.

Megjithatë, ai ka shtuar se ka edhe shqetësime dhe ai është në Shkup për të ndarë këto shqetësime me krerët politikë.

“Pozita e shqiptarëve në Maqedoni ka ardhur duke në tërësi duke u përforcuar sa i takon përfaqësimit të tyre në institucione. Sa i takon të drejtave të tyre unë vlerësoj se ka një progres pastaj sigurisht se ju që jetoni këtu keni vlerësimet tuaja edhe më objektive dhe unë jam këtu për t’i ndarë edhe këto shqetësime, dhe vlerësime që ju keni”, tha Meta.

Related Articles

Back to top button
Close
Close