LajmeMaqedoniTopLajm

Maskat obligim kudo, vetëm 4 mysafirë mund t’i pranoni në shtëpi, kështu vendosi Qeveria

Qeveria e Maqedonisë së Veriut sot ka vendosur disa masa sa i përket përkujdesjes dhe mbrojtjes nga Kovid-19.

Vendimi i parë që hyn në fuqi është që maskat bëhen të obligueshme në ambiente të hapura, transport publik dhe institucione publike.

Si masë e dytë është vendosur për kufizimin e grumbullimeve pas orës 22, përkatësisht në vende publike dhe parqe ndalohet grumbullimi i më shumë se 4 personave.

Masa e tretë është gjithashtu kufizimi i grumbullimeve në ahengje familjare, respektivisht nuk lejohet gostia e më shumë se 4 personave të tjerë në një adresë tjetër nga ajo e vendbanimit të personit.

Në objektet gastronomike nuk ka kufizime të reja, por rekomandohet respektimi rigoroz i masave mbrojtëse: dezinfektimi i hapësirave, distanca mes mysafirëve dhe shërbyesve dhe mbajtja e maskave.

Rishikimi i vendimit për kthimin e PCR testit negativ për shtetasit e Kosovës, Bosnjës, Malit të Zi dhe Serbisë nuk është diskutua, por është apeluar që udhëtimet jashtë vendit të behën vetëm nëse janë të domosdoshme. Qeveria pritet të njoftojë për mënyrën e hyrjes së masave në fuqi

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close