LajmeMaqedoniTopLajm

Kryetari i Alternativës Afrim Gashi: Jam optimist se do të formohet Qeveri, pres të bëhemi pjesë e saj

Kryetari i Alternativës Afrim Gashi është optimist se do të formohet qeveri e re dhe para skadimit të 20-të ditëve pas ndarjes së mandatit, si dhe që koalicioni i tyre me Aleancën për Shqiptarët do të jetë pjesë e saj.

“Megjithatë, deri te mandatari është dhe deri te shifrat. Uroj që të ishim ne, por nuk jemi në pozitë tani të negociojmë as të imponojmë. Pjesa jonë është thënë, qartë kemi thënë se cilat janë pozitat tona. Me korrektësi jemi pozicionuar edhe në lidhje me BDI-në dhe në lidhje me partitë politike maqedonase, nuk duam të favorizojmë askënd, as të hendikepojmë. Mendoj se është shumë e rëndësishme sepse qeveria e kaluar dhe të gjitha qeveritë e kaluara ishim të drejtuar para shumë sfidave të rënda dhe çështjeve si zgjidhja e kontestit me emrin, Marrëveshja me Bullgarinë…Tani për herë të parë mendoj se anija do të na lundrojë në ujëra më të qetë, jo se punët e brendshme janë më të qeta, por me të vërtetë koha përfundimtare është të merremi me punët më të rëndësishme të cilat ndikojnë thellësisht në interesat e qytetarëve – ekonominë, shëndetësinë, shtetin juridik, arsimin”,..tha Gashi duke qenë mysafir në emisionin “Samo intervju” në TV kanal 5.

Jam optimist, citoi, se do të formohet qeveri, qeveri e mirë. Pres që edhe ne të bëhemi pjesë e asaj qeverie, nëse arrijmë përcaktimet tona programuese dhe premtimet parazgjedhore t’i vendosim, të bëhen pjesë e programit zgjedhor. Presim, që të vjen një moment shumë interesant, ku do të duhet të punojmë të gjithë së bashku dhe të tregojmë se duhet të ndalen disa praktika të urrejtjes politike dhe betejës së brendshme”; tha Gashi.

Sipas tij, është shumë e rëndësishme formimi i Qeverisë të themelohet në bazë të legjitimitetit. Tha se për shkak të rrjedhës së zgjedhjeve, i kanë lejuar BDI-së të negociojnë për Qeveri. Konsideron se BDI nuk do të tërhiqet nga kërkesa e tyre që kryeministri i shtetit të jetë shqiptar.

Related Articles

Back to top button
Close
Close