LajmeMaqedoniTopLajm

Grubi një hap më afër zv.kryeministrit të parë

Kryeministri Zoran Zaev hapi sesionin e parë të qeverisë, i rrethuar në të majtë dhe të djathtë nga dy zëvendëskryeministra: Artan Grubi dhe Lupço Nikollovski. Por vetëm Grubi do të jetë zëvendësi i tij i parë i vërtetë. Ky funksion do të prezantohet me ndryshimet në Rregulloren e Punës të Qeverisë. Kryeministri Zaev tashmë u ka dhënë udhëzime shërbimeve qeveritare për të përgatitur ndryshimet, e cila është një procedurë më e shpejtë dhe më e thjeshtë për sa i përket ndryshimit të ligjit për qeverinë, e cila do të kërkonte debat dhe votim në parlament, përcjell FLAKA.

Zv.kryeministri i parë është pjesë e marrëveshjes së koalicionit midis LSDM dhe BDI dhe vjen si kompensim për partnerin e vogël të qeverisë që anulon premtimin zgjedhor për kryeministrin e parë shqiptar. Zaev e shpjegon atë si vendosjen e rendit – cili nga katër zëvendës kryeministrat do të zëvendësonte kryeministrin në mungesë dhe ministrin Grubi – si një tregues që vendimet në qeveri merren me konsensus.

Ndërsa shërbimet po përgatisin ndryshimet në Rregulloren e Procedurës, Grubi tashmë po merr urime si Zëvendës Kryeministri i parë. Ministria e Sistemit Politik dhe Marrëdhënieve Ndër-Komunitare lëshoi ​​një deklaratë duke thënë se Ambasadori i Shqipërisë, Fatos Reka, në emër të Kryeministrit dhe Presidentit të vendit të tij, uroi Ministrin Grubi. Takimi u përqëndrua në thellimin e bashkëpunimit, zbatimin e projekteve të përbashkëta si vende anëtare të NATO-s dhe reformat për anëtarësimin në Bashkimin Evropian.

Këto ditë, kabineti i ri qeveritar pritet të ketë një staf të plotë, i cili duhet të drejtohet nga Damjan Mançevski si sekretar i përgjithshëm. Kryeministri Zaev tha se konsultimet janë duke u zhvilluar për këshilltarët si dhe për plotësimin e ministrive me deputetë dhe sekretarë shtetërorë.

Related Articles

Back to top button
Close
Close