LajmeMaqedoniTopLajm

Gjukanoviq: Nuk jam lodhur nga politika, do të jem këtu në çdo pozitë

Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq, thotë se ka gjithmonë një arsye për të festuar fituesin, por kjo festë gjithmonë nënkupton një qëndrim të civilizuar ndaj qytetarëve të tjerë.

Ai shtoi se, jo vetëm në Malin e Zi, por edhe në rajon, ka dy pikëpamje të kundërta për të ardhmen.

“Një është ai i personifikuar nga përbërja aktuale e qeverisë në Malin e Zi, i cili i sheh vendet tona në Bashkimin Evropian dhe në sistemin e vlerave evropiane dhe euro-atlantike. Në të kundërt, ne kemi një nacionalizëm shumë të gjallë nga vitet 1990, i cili u zgjua në rrethana të reja, disa stimuj të rinj dhe kush pret ta kthejë timonin e historisë mbrapsht, mendoj se nuk do të mundet, ” tha Gjukanoviq.

Duke shpjeguar arsyet e mundshme për rezultatet e zgjedhjeve, presidenti i Malit të Zi deklaron se pakënaqësia me politikat e ndjekura është e mundur të jetë një shkas për këtë.

“Është e mundur që pakënaqësia e thjeshtë e njerëzve me disa nga politikat që ne ndoqëm, me faktin që niveli i standardeve në shoqëri nuk u arrit. Rezultatet e zgjedhjeve po ndryshojnë nga një cikël në tjetrin. Të gjithë që mendojnë se kjo është miratimi i të gjitha zgjidhjeve radikale në të cilat beson opozita,” tha Gjukanoviq.

“Kur bëhet fjalë për formimin e një qeverie, unë besoj se së shpejti do të shohim rezultatin. Unë besoj se do të marrim një ofertë për të formuar një qeveri, por nuk dua të spekuloj tani,” shtoi ai.

Gjukanoviq shprehet, megjithatë, se nuk është i lodhur nga politika.

“Unë nuk jam i lodhur pas 30 vjetësh. Puna është rraskapitëse, natyrisht, por është kënaqësi të luftosh për idetë e duhura. Është më e lehtë të përpiqesh të ndihmosh njerëzit tuaj nga një pozitë qeveritare, por nuk është e vetmja. Unë jam këtu në çdo pozitë,” ka thënë Gjukanoviq.

Në zgjedhjet parlamentare të mbajtura të dielën, koalicionet opozitare “Për të ardhmen e Malit të Zi”, “E zeza mbi të bardhën” dhe “Paqja është kombi ynë”, e fituan shumicën me 41 ulëse në parlament, derisa partia e Gjukanoviqit bashkë me aleatët ka siguruar 38 mandate.

Related Articles

Back to top button
Close
Close