LajmeMaqedoniTopLajm

Ende s’ka ardhur raporti gjerman për tragjedinë në Spitalin Modular të Tetovës

Edhe pse kanë kaluar tre muaj nga tragjedia në Spitalin Modular në Tetovë, ekspertiza e gjermanëve ende nuk ka ardhur. Nga Prokuroria Publike për “Fokus” shprehen se po dëgjohen dëshmitarë që kanë informacione për tragjedinë.

“Tani pritet ekspertiza e ekspertëve gjermanë që u kërkua përmes ndihmës ndërkombëtare juridike dhe ende nuk ka ardhur. Në ndërkohë dëgjohen dëshmitarë dhe personat që kanë informacione për ngjarjes. Pas vërtetimin e plotë të fakteve dhe dëshmive, do të merret vendim”, thonë nga Prokuroria Publike.

Ata shtojnë se po ashtu analizohen edhe ekspertizat tjera që u përpunuan në Maqedoni, por për momentin nuk mund të ndajnë informacione.

“Lënda është në procedurë parahetimore ku intensivisht veprohet për vërtetimin e fakteve. Kanë arritur raportet në prokurori dhe po analizohen me dëshmitë tjerë, por Prokuroria Publike nuk mund të shpërndajë detaje”, thonë PTHP.

Kujtojmë se deri tani ka pasur tre ekspertiza. E para është e MPB-së, e dyta e Fakultetit Teknologjik dhe e treta nga elektroinxhineri rreth instalimeve të spitalit.

Ndryshe, në aksidenti tragjik në spitalin e Tetovës humbën jetën 14 persona të cilët ishin pacientë të infektuar me coronavirus si dhe anëtarë të tyre që kanë qenë për momentin në spital.

Related Articles

Back to top button
Close
Close