LajmeOpinionTopLajm

Dylberit t’kosovës, Valon Syla!

“Lidheni qenin”

Gjatë viteve jam kujdesur që në vokabularin tim të mos përdori kurë fjalë fyese, kam kultivuar durimin, urtësinë dhe humanizmin. Kurë nëna nuk të aborton, politika të kultivon si vlerë, mediumet të japin hapsirë, nuk bëhesh tjetër veç se një kopil që i pengon natyrës dhe njerzimit.
Kësi lloj veprimesh idioteske për të futur përçarje vëllazërore në mes vëllezërve shqiptarë dikur shërbimet jugosllave kanë paguar me miljona marka, sot falë “dylberit Valon” i kanë pa pagesë.
Të fyesh mërgimtarët fillimisht është mëkat e më pastaj ofendim, e mëkatarët i dënon zoti kurse ofenduesit i drejton shkopi.
Po ti “dylber” kërkon shkop nga prapa se nga para nuk të mjaftoi.
Ti Valon dylberi po na kthen në kohë dhe na bënë më të fortë.
Na kujton kohërat kurr shqiptarët ishin një grusht, si të maqedonisë, kosovës, shqipërisë e gjithandej ku frymohet shqip.
Mu ashtu si sot më kujtohet mosha fëmijrore kur shkoja te prindërit në zvicër, aso kohe shqipëtarët si kurrë më parë ishin të organizuar rreth një halli, e halli i tyre ishte çlirimi i Kosovës nga kthetra sërbe. Atë botë babai im mërgimtarë, e shumë e shumë bashkëvendas tonët nga maqedonia ndihmonin në maksimum me mundësitë e tyre përmes fondit “vendlindja thëret”.
Emrimi i këtij fondi dhe veprimi i shqiptarëve të maqedonisë tregon se neve jemi një trup dhe një gjak, por fatkeqësisht atëher e sot na mungon një tru dhe një kokë e cila do të na bashkoj një herë e përgjithmon.
Nevojat tona familjare ishin të shumta por ne vazhduam me misionin fisnik kombëtarë. Mërgimtarët hapën shtëpitë e tyre mbase edhe për Valon Sylën dhe familjen e tij, por të hashë bukën e të kthesh kupën është idiotësi e llojit të vet që vetëm një gjakprishur e bën si ky dylberi Valon Syla.
Kurë nuk jam ndierë më i fyer, e kush e di sa të fyer ndjehen ata që i dhanë bukë e ujë këtij dylberi.


Mërgata shqiptare ngado që ishte i fali jetën Kosovës, mërgata shqiptare treti pasurinë, gjakun dhe shpirtin për një ditë sa më të mirë e sa më shpresdhënëse e kurqysh jo që një i fëlliqur si ki dylberi t’i fyej e poshtëroj, nga se ata e duan vendin e tyre, ata besojnë në zot e atdhe.
Dylberat si ti që lyejn b…. me pomadë janë llumi i shoqërisë.
Rregullisht jam ndjekës i emisionit debat plus të moderatorit Ermal Panduri, e vlersoj shumë punën e tij që bën me kujdes dhe përkushtim, por kësaj radhe ja huqi e dh.. duke i dhënë hapsir llumit që të ndot e të fyej akoma më shumë.
Të dashur vëllezër e motra mërgimtarë/e kudo qofshi në kosovë, maqedoni, shqipëri e gjithandej me përulsinë më të madhe ju falenderoj me shpirtë e zemër që na ndihmoni në çdo aspekt dhe ju lus mos ia merni për të madhe.
A dylberin, fale o zot se aq di..

Mr. Metali Alili

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close