LajmeSport

Chelsea, 182 milionë eurosh humbje

Kampioni aktual evropian i futbollit, Chelsea ka shënuar një humbje prej 182 milionë eurosh në vitin e kaluar financiar, i cili përfundoi më 30 qershor, njoftuan “blutë” në faqen e tyre.

Chelsea tha se humbjet ishin shkaktuar kryesisht nga rënia e fitimeve nga shitjet e lojtarëve, por edhe për shkak të mungesës së të ardhurave në ditën e ndeshjes, pasi tifozët u ndaluan të vinin në stadium për shkak të pandemisë me koronavirus.

Të shtojmë se Chelsea ka realizuar një fitim prej 47 milionë eurosh në vitin e kaluar financiar, para pandemisë.

Shifra totale u rrit në 518 milionë euro, nga 486 milionë, e nxitur nga suksesi i klubit në Champions League. Megjithatë, ndikimi i pandemisë rezultoi në një deficit prej 182 milionë eurosh.

“Pandemia COVID-19 ka pasur një ndikim serioz në aftësinë e Klubit për të gjeneruar të ardhura. Po të mos ishte ndikimi pandemik i të ardhurave komerciale, të ardhurat nga transmetimi i ndeshjeve dhe të ardhurat e ditës së ndeshjes, ndoshta do të kishte ulur një qarkullim prej 500 milionë funte për herë të parë këtë vit,” tha Stamford Bridge.

E vetmja rrjedhë e të ardhurave që tregoi rritje krahasuar me vitin e kaluar ishin të ardhurat nga transmetimi, të cilat u rritën nga 217 milionë euro në 325 milionë. Kjo rritje u nxit nga suksesi i klubit në Champions League, por edhe për shkak të përfundimit të vonë të sezonit të Premier Ligë.

“Për të dytin vit radhazi, pandemia pati një ndikim serioz në të ardhurat e klubit. Të ardhura të konsiderueshme humbën për shkak të shumicës së ndeshjeve të luajtura me dyer të mbyllura, por duke pasur sukses në Ligën e Kampionëve, ne ishim në gjendje të kompensonim ndikimin e madh të pandemisë në të ardhurat tona. Po të mos ishte ndikimi i pandemisë në të ardhurat e ditës së ndeshjes, ne kemi besim se do të kishim arritur xhiro rekord këtë vit,” tha presidenti Bruce Buck.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close