LajmeMaqedoniTopLajm

Bujar Osmani: Një mandat plot suksese i BDI-së

Një mandat plot suksese, kështu e ka quajtur Zëvendës kryeministri për Çështje Evropiane Bujar Osmani mandatin e qeverisjes 2017 -2020 informon TetovaSot.
Me këtë rast Osmani i ka përmendur gjithë këto të arritura të shumta duke filluar nga zyrtarizimi i gjuhës shqipe dhe deri tek çështje tjera përfshirë edhe anëtarësimin në NATO dhe fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian.

Ky është postimi i Bujar Osmanit:

1. Zyrtarizimi i gjuhës shqipe
2. Kryetar shqiptar i parlamentit
3. Anëtarsim në NATO
4. Fillim i negociatave me Bashkimin Evropian
5. Kryenegociator i parë me Bashkimin Evropian
6. Fillimi i ndërtimit të autostradës Shkup -Bllacë
7. Ndërtimi dhe hapja e pikës kufitare Bellanoc Stancic
8. Marrëveshja me Sërbinë pë ratifikimin e Llojan- Miratoc
9. Themelimi i ansamblit shtetëror shqiptar
10. Rritja për 20% e rrogës së mësuesve
11 Fillimi i ndërtimit të poliklinikës në Saraj
12. Mijëra punësime të shqiptarëve në
institucione shtetërore
13. TVM2 me program 24 orë
14. Hapja e fabrikave të reja në Zonën ekonomike të Tetovës me 2000 vende të reja të punës
15. Pranimi i fakulteteve të të gjithë administratoreve shtetëror dhe publik
16. Rrugë të asfaltuara në fshatrat tona
17. Parqe dhe gjelbërime si asnjëherë më parë
18. 30 salla të sportit në fshatrat dhe qytetet tona
19. Kryetar shqiptar i gjykatës supreme
20. Ndërtimi i shkollësnë Reçicë dhe gjithandej
21. Marrja e 50000 m2 nga kazerma Ilinden në Shkup për kampusin e Universitetit Nëna Terezë në Shkup
22. Themelimi i agjencisë dhe inspektoratit të gjuhës
23. 50 shkolla të renovuara dhe ndërtuara
23. Rritja e pagës minimale në 14.500 denar etj.
IMAGJINONI ÇKA MUND TË BËJMË ME KRYEMINISTËR SHQIPTAR!
REALIZO ËNDRRËN
VOTO 9 ka shkruar Osmani.

Related Articles

Back to top button
Close
Close