LajmeMaqedoniTopLajm

Agjencia mediatike i vë gjobë TV ALSAT për raportim të padrejtë

Me mbikëqyrjen mbi prezantimin e mediave në procesin zgjedhor, të transmetuar në programin e Alsat-M dhe TV Shenja, në periudhën nga 24 qershori deri më 12 korrik 2020, u konstatua shkelje e nenit 75 paragrafi 1 i Kodit Zgjedhor.

Përkatësisht, gjatë raportimit gjatë fushatës zgjedhore për Zgjedhjet e Parakohshme Parlamentare, të dy transmetuesit nuk siguruan mbulim të ekuilibruar të procesit zgjedhor në programet speciale të lajmeve, në përputhje me parimin e proporcionalitetit, sipas numrit të listave të konfirmuara të kandidatëve për deputetë.

ТВ Алсат-М (член 75 став 1 од Изборниот законик) – 27.07.2020

ТВ Шења (член 75 став 1 од Изборниот законик) – 27.07.2020

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
Close
Close