BotaLajme

Abazoviq: S’kemi nevojë për botën serbe, ato ide duken vërtetë të rrezikshme.

Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq tha se ka pritur që marrëdh,ëniet midis Podgoricës dhe Beogradit të përmirëso,heshin pasi Serbia e ndihmoi Malin e Zi me vaksina, por kjo nuk ndodhi sepse disa ngjar,je politike në Mal të Zi shkaktuan shumë më tepër vëmen,dje në Serbi.Ai tha se me rastin e shkarkimit të ministrit malazez të Drejtësisë, Vladimir Leposaviq, miratimit të Rezolutës për Srebrenicën dhe Marrëveshjes Themelore me Ki shën Or tod,okse Serbe, siç tha ai në intervistë për Tanjug, u krijua një ener,gji negative në mënyrë të panevojshme.Duke komentuar dekla,ratën e ministrit serb të Mbrojtjes, Aleksandar Vulin, për krijimin e bot,ës serbe, Abazoviq deklaroi se “ne nuk kemi nevo,jë për botën serbe, por botën evropi,ane”, transmeton Gazeta Express.

“Unë i kam kritikuar dekla,ratat e tilla disa herë. Kam frikë se ne u japim atyre shumë rëndësi, edhe pse ato me të vërtetë duken të rre zik,shme. Kur i japim diçkaje joserioze rëndësi të madhe, atëherë me të vërtetë bëhet shumë më e madhe seç duh,et”, tha Abazoviq.I pyetur se kur do të bëjë një vizitë zyrtare në Serbi, ai tha se “ne nuk mund të vij,më të paftuar”.“Në thelb, për shkak të situatës me pajn,dem i, mendoj se këto aktivitete ishin pak të kufiz,uara. Kohët e fundit kam vizituar Bosnjë e Hercegovinën dhe Shqipërinë dhe shpresoj që së shpejti ta bëj një vizitë zyrtare në Serbi. Do ta bëj me kënaqësi të madhe. Kolegët nga Serbia me siguri se janë më se të mirë,pritur në Mal të Zi”, tha Abazoviq.

Related Articles

Back to top button
Close
Close