LajmeTeknologji

VW bën të ditur çmimin, por edhe kur mund të presim veturën e tyre më të lirë elektrike

Çmimi i makinave elektrike është ende shumë i lartë për shumë njerëz, dhe ata janë në pritje të modeleve më të përballueshme.

Në fillim të vitit, Volkswagen njoftoi planet për makinën e tij elektrike më të lirë deri më tani, modelin ID.2all, çmimi i së cilës duhet të jetë rreth 25.000 euro dhe distanca e saj duhet të jetë deri në 450 km, me mbushje nga 20 deri në 80 për qind të kapaciteti i baterisë në rreth njëzet minuta

Një makinë e tillë, megjithatë, nuk duhet të pritet në treg para vitit 2025, dhe atëherë konkurrenca mund të jetë mjaft e fortë në tregun e makinave elektrike më të përballueshme.

Modeli ID.2, siç sugjeron edhe emri i tij, nuk është planifikuar si makina elektrike e nivelit fillestar dhe më e lirë e Volkswagen, dhe kompania gjermane po mendon gjithashtu për modelin ID.1.

Ajo duhet të jetë makina elektrike VW më e vogël dhe më e përballueshme që më në fund mund të tërheqë masat, dhe përveç çmimit, për të pasur sukses në këtë, do të duhet të ketë një bateri dhe rreze të respektueshme.

Volkswagen nuk ka marrë ende një vendim për fillimin e prodhimit të një makine të tillë, por në konferencën për shtyp të kësaj jave në Berlin, CEO i kompanisë Oliver Blume tha se ai është i bindur se VW mund të prezantojë një automjet elektrik me çmim rreth 20.000 euro në gjysmën e dytë të kësaj dekade.

Për të arritur një çmim të tillë, çelësi është te ulja e kostos së prodhimit të baterisë. Ata synojnë ta bëjnë këtë duke unifikuar qelizën e baterisë, e cila do të përgjysmonte kostot e prodhimit të baterive, shpjegoi Blume.

“Ne kemi për detyrë të nxjerrim në treg produktet e duhura me çmimin e duhur”, komentoi Blume.

Edhe pse shitjet globale të makinave elektrike po rriten, situata është më e mira në Kinë, ndërkohë që kompanitë si VW nuk mund të kënaqen me kërkesën për makinat e tyre elektrike, e cila është më pak se sa pritej.

Si arsye për këtë, Blume përmendi presionin inflacioniste, mungesën e infrastrukturës së tarifimit, si dhe heqjen e subvencioneve për automjetet elektronike në disa tregje.

Situata, shpreson Bloom, duhet të ndryshojë dhe një rol kyç në këtë ndryshim duhet të luajnë modelet më të përballueshme të makinave elektrike si ID.2 dhe ID.1 e tyre, së bashku me infrastrukturën në rritje.Top24

Related Articles

Back to top button
Close
Close