KulturëLajmeRajon

Sot fillon Festivali i Teatrit Shqiptar “Moisiu”

Festivali i Teatrit Shqiptar “Moisiu” do të mbahet në datat 20-27 nëntor në Tiranë. Shfaqjet e festivalit do të kenë hyrje të lirë për spektatorët, për t’u dhënë mundësinë secilit të ndjekin nga afër punën e regjisorëve, aktorëve, skenografëve, kostumografëve, kompozitorëve.

Edicioni i dytë i “Moisiu-t” do të mbyllet me bashkë prodhimin e tri teatrove, “Shtëpia e Zotit” me autor Ledian Gjeçi dhe regji nga Ilir Bokshi. Kjo shfaqje është jashtë garës.

Çmimet që do të ndahen në festival janë si më poshtë:

Shfaqja më e mirë

Regjia më e mirë

Aktori më i mirë

Aktorja më e mirë

Aktori i dytë më i mirë

Aktorja e dytë më e mirë

Aktori i ri ose aktorja e re më e mirë

Skenografia më e mirë

Kostumografia më e mirë

Kompozitori ose kompozitorja më e mirë

Çmimi i dramës shqipe

Çmimi i karrierës

Festivali është mbajtur në Shkup vitin e kaluar, këtë vit në Tiranë dhe vitin e ardhshëm në Prishtinë, ndërsa mbështetet nga Ministritë e Kulturës të Republikës së Kosovës, Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut. Top24

Related Articles

Back to top button
Close
Close