Bota

Papa Françesku: Vaksina kundër Covid-19 tu jepet fillimisht vendeve të varfra

Papa Françenku, me anë të një video-mesazhi drejtuar Organizatës së Kombeve të Bashkuara, është shprehur se vaksina kundër Covid-19 duhet t’u shpërndahet fillimisht vendeve të varfra dhe më të pafuqishme.

Ai theksoi se këto vende nuk mund ta përballojnë krizën që ka shkaktuar pandemia.

“Nëse duhet të bëjmë përzgjedhje preferenciale, le të jetë i varfëri, ai që shpesh gjendet në pamundësi dhe që përballet me diskriminimin, ai i pafuqishmi, që nuk ka mundësi ekonomike”, tha ai.

Gjithashtu ai bëri thirrje për të ndaluar pabarazinë, ndërsa shtoi se pandemia COVID-19 shtoi nevojën që ka sistemi shëndetësor, për prodhimin dhe shpërndarjen e vaksinës.

Related Articles

Back to top button
Close
Close